środa, 21 lipca 2010

Faszerowane papryki z sosem jogurtowym

Pyszne danie na lato, jarskie.
Farsz do 4 papryk (lub w moim przypadku 3 + pomidor)
1 woreczek ugotowanego ryżu  
1 pomidor pokrojony w kostkę
1/2 fety MLEKOVITA pokrojonej w kostkę
pół średniej wielkości natki zielonej pietruszki drobno pokrojonej
sól, pieprz, nieco chilli w proszku do smaku

Składniki do zapieczenia: 4 papryki jasno zielone i 1 pomidor

Papryki podzielić na pół i wypełnić farszem, wstawić do formy wysmarowanej oliwą z oliwek (kilka łyżek), położyć na wierzch po plasterku pomidora, posypać fetą i wstawić do gorącego 200stC piekarnika, piec ok. 40min - ale sprawdzać. Po 20min podlać nieco wodą.


Sos jogurtowy
1 jogurt naturalny mały kubeczek
listki mięty z 1 sadzonki mięty - drobno posiekane
2-3 ząbki czosnku
sól

PYCHA!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz